Излъчване на живо на семинар

Дата: 14 - 15 Май 2016

Организатори:

Български Бизнес Форуми в партньорство с Община Варна (Европейска младежка столица 2017).

Записи от излъчването на живо

 

Записи от 14.05.2016

 

Записи от 15.05.2016

ФОРУМ МЛАДЕЖКО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО – STARTUP 2016 – GO TO MARKET

Форум Младежко Предприемачество – StartUp 2016 – Go To Market e международно технологично стартъп събитие с основен акцент Маркетинг и бизнес развитие. Ориентирано е към стартъп обществото, проактивните младежи с предприемачески профил и бизнес средата. Целят насърчаването на креативното и иноватино бизнес мислене и създаването на благоприятна среда за обмяна на успешни бизнес модели, опит и добри практики. Форум Младежко Предприемачество – StartUp 2016 – Go To Market се организира в партньорство с Община Варна (Европейска младежка столица 2017).

За форума ще бъдат селектирани 30 StartUp проекта чрез нашата Форма за участие като StartUp. 10 от тях ще бъдат избрани за участие във форума. Те ще имат възможност да представят своите startup идеи, да се срещнат и да получат ментор в лицето на бизнес-ангели, маркетинг експерти с дългогодишин опит и едни от най-големите startup акселератори и фондове за рисков капитал.

Форум Младежко Предприемачество – StartUp 2016 – Go To Market е първото startup събитие в Европа без такса за участие, защото вярваме, че всеки, който е силно мотивиран да успее и притежава бизнес идея трябва да има достъп до подходяща среда, за да я развие. Събитието е отворено за 400 – 450 гости, притежаващи лична покана. Критерии за получаване на покана: притежаване на собствен бизнес, бизнес идея или лична мотивация за развиване на собствен бизнес.

ГОСТ ЛЕКТОРИ, ИНВЕСТИТОРИ И МЕНТОРИ
 rod_banner

Род Банър

Основател на най-голямата B2B маркетинг и ПР компания в Европа – Banner Corporation [UK]

Род Банър е експерт в сферата на МРТ – „Маркетинг, Реклама и Технологии“. Основател на маркетинг групата „Banner Corporation”, разрастнала се в най-голямата B2B агенция в Европа. Род е един от 100-те класирани от TechCity Insider в категорията Fresh Business Thinking Power за 2014/15г. През 2015 пък е избран за един от 100-те A-list предприемачи във Великобритания, които споделят познанията си със следващите поколения. Ангел-инвеститор в компании от бранша МРТ. Специалист в изграждането на брандове, монетизиране на маркетинг, мобилни дейности и социални мрежи. Има над 25-годишен опит в изграждането на осезаем, базиран на маркетинга успех за технологични компании.

drayton_bird

 Дрейтън Бърд

една от най-значимите фигури в сферата на Директния маркетинг и Рекламата за последнит 25 години [UK]

Дрейтън Бърд е специалист в Директния маркетинг, онлайн и офлайн с 52 години практически опит. През 2003г. „Chartered Institute of Marketing” определя Дрейтън Бърд като един от 50-те специалисти в света, оформили развитието на съвременния маркетнг. Работил е за едни от най-големите марки в цял свят – Audi, Bentley, British Airways, Cisco, Deutsche Post, Ford, IBM, McKinsey, Mercedes, Microsoft, Nestle, Philips, P&G, Toyota, Unilever, Visa and Volkswagen. Със своя неограничен капацитет Дрейтън е подпомогнал продажбите на разнообразни продукти – от самолетите „Airbus” до анимацията „Peppa Pig”.

DigitalK 2015, 22 May 2015, Sofia, Bulgaria. Image ©Dan Taylor/Heisenberg Media - http://www.heisenbergmedia.com/

Иван Хернандез

основател на The Digital Loop [PL]

Иван Хернандез е основател на The Digital Loop. Стратег в сферата на Дигиталния маркетинг и Потребителското изживаване, консултатнт по бизнес развитие с международен опит в стратегическото консултиране, рекламата, маркетинга и медийния сектор.  

     kyurkchiev

Жечко Кюркчиев

съосновател на Фикосота Холдинг [BG]

В началото на 90-те години заедно с брат си стартират бизнес в сферата на отоплителната техника. Създават марката Теси, която е шестият по големина производител в Европа,както и най-големият производител на маслени радиатори на континента. Дейността се разраства, създава се и друго дружество в сферата на бързооборотните стоки. Фирмата е част от „Фикосота Холдинг“, която притежава и развива няколко от най-силните Български марки на пазара днес: Теси, Савекс, Семана, Ехо, Пуфис, Емека, Милде, Брускети Марети, Тертер.

 aldo_de_jong

Алдо де Хонг

съосновател на Claro Partners and Startupbootcamp IoT& Data [ES]

Алдо де Хонг е съосновател на Claro Partners and Startupbootcamp IoT & Data. Компанията разработва бизнес модел за иновации и дизайн на услугите в контекста на големи изменения като икономика на личните бази данни, нови модели за собственост, мрежи за обмяна на стойност и IoT (internet of things)

 todor

Тодор Брешков

управляващ съдружник в LAUNCHub [BG]

Тодор Брешков е управляващ съдружник в LAUNCHub [BG] – фонда за сийд инвестиции. Съосновател, активно работи с компаниите от портфолиото от процеса на селекция до придобивенето на дял и последващо консултиране и развитие на отделните бизнеси. Участва и в последващото привличане на инвеститори за компаниите и подготовката им за реализиране на следващ кръг на финансиране.

 dilian

Дилян Димитров

съосновател на Eleven Accelerator Venture Fund [BG]

Дилян Димитров е съосновател на Eleven Accelerator Venture Fund работи с компаниите от портфолиото от процеса на селекция до придобивенето на дял и последващо консултиране и развитие на отделните бизнеси.

 Hristo_Stoyanov_new

Христо Стоянов

регионален мениджър в Европейски Инвестиционен Фонд за България [BG]

Христо Стоянов е регионален мениджър в Европейски Инвестиционен Фонд за България.
Управлява дейностите по бизнес развитие на Европейския Инвестиционен Фонд в България. Отговаря за операциите на български холдингов фонд, предоставящ финансиране за малкия и среден бизнес от структурните фондове на ЕС. Той е член на директорския борд на ДЖЕРЕМИ България.

 justine_toms

Жюстин Томс

експерт по онлайн медии, онлайн маркетинг и PR [BG]

Жюстин Томс е един от водещите експерти и предприемачи у нас в областта на онлайн медиите и онлайн маркетинга. Създава и управлява уеб агенцията ABC Design and Communication от 1998г. и онлайн медийната група „Аз медиа” от 2001г., включваща сайтовете Az-jenata.bg, Az-deteto.bg, LudiMladi.bg и др. От юни 2011г. медийната група е част от портфолиото на Инвестор.бг.

 rado

Радослав Гайдарски

Радослав Гайдарски е главен оперативен директор на компанията за софтуерен аутсорсинг „Империя мобайл“, която е част от гейм разработчика „Империя онлайн“. Има повече от 10-годишен опит в сферата на IT като последните 5 от тях се е отдал на софтуерен аутсорсинг. Завършил бакалавърска степен по бизнес администрация в City University в Сиатъл и впоследствие има магистърска степен по управление на проекти. Решава да се завърне в България, защото смята, че тук има неограничени възможности за развитие, които могат да се осъществят.

 sean_colson

Шон Колсън

ангел-инвеститор, изпълнителен директор на PC Consultancy [UK]

mitko 

Димитър Василев

съосновател на Webest Ltd и Български Бизнес Форуми [BG]

Димитър Василев е един от най-добре познатите бизнесмени във Варна. Той е изпълнителен директор на „Уебест” OOД – една от най-добре развитите компании за дигитален маркетинг в региона. Съосновател и председател е на СНЦ „Български Бизнес Форуми”, което има за цел насърчаване на предприемаческата дейност в България. До момента са организирани 17 инвестиционно предприемачески форума с известни личности от бизнеса и един двудневен StartUp форум, привлякъл световно известни бизнесмени и ангел инвеститори. Член е на УС на Варна Европейска Младежка Столица 2017 и член на УС на Round Table Варна. Стреми се да развива предприемаческото и личностното развитие у младите хора във всяко свое начинание.

 boyan_benev

Боян Бенев

основател на Mammoth DB [BG]

Боян Бенев е основател на Forward.li и телевизионен водещ на БНТ. На 16 години основава първата си компания – Critica Marketing Limited, а на 23 е избран за „Най-добър млад предприемач във Великобритания“ от списание Start Your Business. През 2009 година се завръща в България и работи като консултант в областта на маркетинга, продажбите, медиите и информационните технологии. Създател и председател e на Българския клъстер за предприемачество и иновации.

КЪДЕ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ СЪБИТИЕТО

община Варна

Програма

Събота 14.05 Неделя 15.05

Събота 14.05

9:30 – 9:50 Opening with the mayor of Varna - Mr. Ivan Portnih

9:50 – 10:50 Lecture and discussion with Drayton Bird - "The most important questions in business. Do you know the answers?"

10:50 – 11:05 Coffee Break 11:05 – 12:00 Lecture and discussion with Ivan Hernandez - "Fly High: How to Create, Innovate and Lead at the Highest Level"

12:00 – 12:30 Panel Business Chance (StartUp Pitches) Part 1

12:30 – 13:30 Business Lunch with the Speakers

13:30 – 14:30 Lecture and discussion with Aldo De Jong - "How to leverage IoT to bring successful new products and services to the market"

14:30 – 15:30 Lecture and discussion with Rod Banner - "Brand Building - the crux of success"

15:30 – 15:50 Energy drink break

15:50 – 16:20 Panel Business Chance (StartUp Pitches) Part 2

16:30 - 17:00 Lecture and discussion with Zhechko Kyurkchiev

17:00 - 18:00 Discussion panel with : • Hristo Stoyanov - Regional Mandate Manager at European Investment Fund• Todor Breshkov - Partner Manager at LAUNCHub• Dilyan Dimitrov - co-founder at Eleven Accelerator Venture Fund

18:00 - 18:20 Lecture with Mira Krusteff from The Global Entrepreneurship Monitor (GEM)

18:30 - 18:35 Closure

19:00 - 21:00 Official YEF Startup 2016 Cocktail

21:00 - 22:00 Free time

22:00 - 4:00 Varna Night Life Program

Неделя 15.05

9:00 – 9:30 Welcome Coffee Opening

9:30 - 11:30 Panel Startup Legends with: • Radoslav Gaydarski - Imperia Mobile Ltd (9:30 – 10:30)• Justine Toms - ABC Design and Communication (10:30 – 11:00)• Boyan S. Benev – MammothDB (11:00 – 11:30) 

11:30 – 13:30 Panel Second Chance

13:30 – 14:30 Private Lunch with the Speakers

14:30 - 15:00 Announcement of winners and forming teams by mentors

15:00 – 18:00 Work of the teams with mentors

18:00 – 18:30 Closure